برای درمان بی‌اختیاری ادرار چه چیزی بخوریم؟

همان طور که می‌دانید ادرار حاوی مواد زائد بدن است که توسط کلیه‌ها تولید شده و در مثانه که یکی از اعضای حیاتی بدن انسان است ذخیره می‌شود. با زیاد شدن ادرار در مثانه، سیگنال‌هایی به مغز ارسال می‌شود تا فرمان تخلیه ادرار صادر گردد. در زمانی که اجازه تخلیه ادرار صادر می‌شود، عضلات مثانه منقبض شده و ادرار از طریق مجرایی که به پیشابراه شناخته می شود، از مثانه خارج می‌شود. در این هنگام عضلات اسفنکتر که در اطراف پیشابراه قرار دارد، در حالت آرامش قرار می‌گیرد و به ادرار اجازه می‌دهد تا از بدن تخلیه شود. زمانی که قدرت کنترل عضلات مثانه دچار ضعف گردد و فرد نتواند تخلیه ادرار خود را کنترل نموده و یا دچار نشت ادرار گردد، به بی‌اختیاری ادرار دچار شده است.

گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که به دلایلی عضلات مثانه به صورت ناگهانی منقبض شده و عضلات اسفنکتر به دلیل نداشتن قدرت کافی نمی‌تواند جلوی خروج یا نشت ادرار را بگیرد و فرد دچار بی‌اختیاری ادرار می‌گردد. این فشار ناگهانی و انقباض مثانه ممکن است به دلیل عواملی مانند عطسه شدید، خندیدن یا تحرکات بدنی و ورزشی به وجود آمده و نشت ادرار اتفاق بیفتد. توجه به این نکته ضروری است که مشکل بی‌اختیاری ادرار در زنان دو برابر بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد. زنان به دلایلی مانند مشکلات بارداری سخت، زایمان و یائسگی، دچار ضعف در ناحیه عضلات حمایت کننده مثانه و پیشابراه می‌گردند. این معضل در زنان مسن بیشتر از زنان جوان شایع است که یکی از عوامل آن می‌تواند تضعیف عضلات کف لگن و همچنین تغییرات هورمونی در دوران یائسگی باشد. تحقیقات نشان داده که از هر ۱۰ زن با سن بیش از ۶۵ سال، ۴ نفر به مشکل بی‌اختیاری ادرار دچار می‌شوند. البته افزایش سن در مردان نیز یکی از عواملی است که موجب تضعیف عضلات کف لگن و بی اختیاری ادرار در آنان می گردد.

بی‌اختیاری ادرار می‌تواند زندگی فردی و اجتماعی افراد را دچار دگرگونی کند. زنان و مردانی که بی‌اختیاری ادرار را تجربه کرده‌اند، به دلیل استرس و نگرانی از اتفاق افتادن این مشکل در حضور افراد دیگر، از حاضر شدن در جمع و اجتماع خودداری می‌کنند و این امر می‌تواند ضربات روحی شدیدی به آنان وارد نماید. همچنین سبک زندگی آنان را دچار تغییر نموده و بسیاری از برنامه‌های تفریحی، مسافرت، میهمانی و دورهمی‌ها را محدود می‌سازد. البته بی‌اختیاری ادرار قابل کنترل و درمان می‌باشد. فردی که دچار این بیماری شده می‌تواند با پزشک معالج خود مشورت نموده و روش‌های درمانی نوین را برای رفع مشکل خود انتخاب نماید. حتی رعایت برخی رژیم‌های غذایی می‌تواند در کنترل و درمان این بیماری کمک شایانی نماید که در اگر می خواهید از آن ها مطلع شوید، با ما همراه شوید.

انواع بی‌اختیاری ادرار

افرادی که به بی‌اختیاری ادرار دچار می‌شوند ممکن است انواع مختلفی از این بیماری را تجربه نمایند. انواع بی‌اختیاری ادرار را در ادامه بررسی می کنیم.

بی‌اختیاری ادرار استرسی

این نوع از بی‌اختیاری ادرار یکی از رایج‌ترین انواع این مشکل است که می‌تواند افراد را تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که به بی‌اختیاری ادرار استرسی دچار می‌شوند به دلیل سرفه، عطسه شدید،  خندیدن ناگهانی یا حرکات فیزیکی و ورزشی دچار نشت ادرار می‌شوند. عضلات کف لگن در این افراد دچار تضعیف شده است و مثانه با کوچک‌ترین فشار یا استرس منقبض شده و قدرت کنترل ادرار را از دست می‌دهد و فرد دچار نشت ادرار می شود.

بی‌اختیاری ادرار فوریتی یا اضطراری

زمانی که فرد به صورت ناگهانی و فوریتی نیاز به دفع ادرار پیدا کند و نتواند خود را به موقع به سرویس بهداشتی برساند، به بی‌اختیاری ادرار فوریتی دچار شده است. این افراد بیش از ۸ بار در طول روز نیاز به دفع ادرار پیدا می‌کنند و نیاز به ادرار کردن در آن ها به صورت فوریتی و اضطراری بوده و گاهی اوقات در زمانی که انتظار آن را ندارند، نشت ادرار اتفاق می‌افتد.

بی‌اختیاری ادرار سرریزی

گاهی اوقات افراد در هنگام دفع ادرار نمی‌توانند به صورت کامل مثانه را تخلیه نمایند و نشت ادرار به صورت تدریجی و مکرر انجام می‌شود. به این مشکل که بر اثر مسدود شدن مسیر ادرار یا تضعیف عضلات و اعصاب کنترل مثانه اتفاق می‌افتد، بی‌اختیاری ادرار سرریزی گفته می‌شود.

بی‌اختیاری ادراری مختلط

افرادی که هر ترکیبی از بی اختیاری های ادراری استرسی و فوریتی را تجربه می‌کنند، دچار بی‌اختیاری ادراری مختلط شده‌اند.

برای کنترل و درمان بی اختیاری ادراری چه چیزهایی می توانیم بخوریم؟

هرچند که روش‌های درمانی متفاوتی برای درمان بی‌اختیاری ادرار وجود دارد، ولی رعایت برخی رژیم‌های غذایی و خوردن برخی مواد غذایی می‌تواند به کنترل بی‌اختیاری ادرار و در برخی اوقات به درمان آن کمک شایانی نماید. در ادامه به برخی از بهترین رژیم ها و مواد غذایی که بر کنترل و درمان بی‌اختیاری ادرار موثر هستند اشاره می‌کنیم.

نوشیدن آب

یکی از راه‌های کنترل بی‌اختیاری ادرار نوشیدن آب در طول روز است. نوشیدن مقدار زیاد آب در طول روز می‌تواند بر روی عملکرد مثانه تاثیر مثبت گذاشته و منجر به سلامت آن و همچنین کنترل عملکرد مثانه گردد. نوشیدن آب می‌تواند ادرار را رقیق نموده و از تحریک بیشتر مثانه و بروز نشت ادرار یا بی‌اختیاری ادرار جلوگیری نماید.

خوردن مواد فیبر دار

یکی از عوامل بی‌اختیاری ادرار وجود یبوست است. مصرف مواد غذایی که غنی از فیبر هستند می‌تواند حرکات روده را منظم نموده و فشار کمتری به مثانه وارد آورد. از جمله مواد غذایی سرشار از فیبر می‌توان به مواد غلات کامل، سبزیجات و انواع میوه جات اشاره نمود.

مصرف مواد کلسیم دار

مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم می‌تواند منجر به تقویت عضلات کف لگن شده و به خوبی از مثانه پشتیبانی نموده و از بی‌اختیاری ادرار جلوگیری نماید. پنیر، ماست و سبزیجات سبز از جمله مواد غذایی غنی از کلسیم می‌باشد.

مواد غذایی پتاسیم‌دار

مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم می‌تواند عضلات مثانه را تقویت نموده و موجب کنترل بی‌اختیاری ادرار گردد. از جمله مواد غذایی که سرشار از پتاسیم هستند می‌توان به تخم مرغ، موز، کلم و سیب زمینی اشاره کرد.

مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های زنده‌ای هستند که در روده انسان زندگی می‌کنند و جزو باکتری‌های خوب و مفید در بدن انسان شناخته می‌شوند. مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک می‌تواند مثانه را تقویت نموده و به بهبود عملکرد آن کمک نماید. پروبیوتیک‌ها در ماست و سایر غذاهای تخمیری، کلم ترش و کیمچی وجود دارند.

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳

مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی هستند و می‌توانند در کنترل بی‌اختیاری ادرار موثر بوده و به بهبود و کنترل مثانه کمک کنند. ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، ماهی سالمون و ماهی خال مخالی غنی از امگا ۳ هستند.

مصرف ویتامین C

مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C با توجه به آنتی اکسیدان بودن این ویتامین می‌تواند منجر به تقویت مثانه در برابر آسیب‌های احتمالی و کنترل بی اختیاری ادرار گردد. این ویتامین در انواع مرکبات، توت فرنگی و کلم بروکلی سرشار است.

جلوگیری از مصرف مواد غذایی تحریک کننده مثانه

برخی از مواد غذایی منجر به تحریک بیشتر مثانه شده و می‌تواند بی‌اختیاری ادرار را تشدید نماید. جلوگیری از مصرف مواد کافئین‌دار مانند چای و قهوه، غذاهای تند و خودداری از مصرف الکل و همچنین کاهش و عدم مصرف دخانیات می ‌تواند به کنترل و درمان بی‌اختیاری ادرار کمک شایانی نماید.

این مواد غذایی که به آن ها اشاره شد هرچند نمی‌تواند به عنوان یک تجویز قطعی برای درمان بی‌اختیاری ادرار برشمرده شود ولی قطعاً در کنترل آن بسیار موثر است و در بهبود و تسریع روند درمانی فرد می‌تواند کمک کننده باشد.

صندلی مگنت تراپی

درمان بی‌اختیاری ادرار با صندلی مگنت ترابی

اگر با وجود رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف مواد غذایی مفید در کنترل بی‌اختیاری ادرار همچنان این مشکل برای شما ادامه دار بود، می‌توانید روند درمانی خود را آغاز نمایید. یکی از روش‌های نوین و مدرن درمان بی اختیاری ادرار استفاده از صندلی مگنت تراپی است. صندلی مگنت تراپی با استفاده از امواج الکترومغناطیس عضلات تضعیف شده را مورد هدف قرار داده و به تقویت و بازسازی سلول‌های آسیب دیده کمک می‌کند. این امواج الکترومغناطیس به راحتی از چربی و استخوان عبور کرده و با ورود به بافت عضلانی آسیب دیده انقباضات در این عضلات به وجود می‌آورند. عضلات کف لگن تحت تاثیر امواج الکترومغناطیس و جریان گردابی ایجاد شده توسط صندلی مگنت تراپی حدود یک تا ۵۰ بار در ثانیه منقبض و منبسط شده و با تقویت این عضلات، عملکرد اولیه آن ها مجدداً بازیابی می‌شود. بافت‌ها و ماهیچه‌هایی که حرکات اولیه خود را از دست داده بودند مجدداً تقویت شده و نیروی خود را به دست می‌آورند. همچنین این امواج الکترومغناطیسی موجب افزایش خون رسانی به بافت‌ها و عضلات آسیب دیده می‌شوند. با این فرایند تولید کلاژن سازی مجدداً آغاز شده و سلول‌های جدید جایگزین سلول‌های آسیب دیده می‌گردند. فرد بیمار در هر جلسه برای حدود نیم ساعت بر روی صندلی مگنت تراپی می‌نشیند و در یک فرایند کاملاً ایمن و غیر تهاجمی به بازسازی عضلات آسیب دیده یا کف لگنی می‌پردازد. فرد بیمار به خوبی انقباضات در ناحیه عضلات کف لگن خود را احساس می‌کند و سعی می‌کند تا این انقباضات عضلات را کنترل نموده و به مرور سلامت و توانایی خود را در کنترل و درمان بی‌اختیاری ادرار به دست می‌آورد.

درمان بی‌اختیاری ادرار با استفاده از صندلی مگنت تراپی نیاز به بیهوشی و عمل جراحی ندارد بنابراین فرد با هیچ گونه عوارضی مواجه نخواهد شد. تعداد جلسات درمانی و استفاده از صندلی مگنت تراپی بستگی به شدت بیماری و نظر پزشک معالج شما خواهد داشت.

 

عملکرد منحصر به فرد صندلی مگنت تراپی شرکت دانش بنیان ناریاتک

یکی از شرکت‌های دانش بنیان و پژوهش محور که در زمینه تولید صندلی مگنت تراپی با عملکرد منحصر به فرد و راندمان بالا اقدام نموده است، شرکت دانش بنیان ناریاتک می‌باشد. صندلی مگنت تراپی تسلا تک تولیدی شرکت دانش بنیان ناریاتک دارای علامت استاندارد و در کلاس استانداردهای جهانی می‌باشد. این دستگاه امتحان خود را در میدان عمل پس داده و بیمارانی که با استفاده از صندلی مگنت تراپی تولیدی شرکت دانش بنیان ناریاتک اقدام به درمان نموده‌اند، اعلام رضایت حداکثری نسبت به روند درمان خود ابراز نموده‌اند. شرکت دانش بنیان ناریاتک همچنین در زمینه تولید سایر دستگاه‌های صنعتی و پزشکی مانند دستگاه پلاسما و همچنین دستگاه هایفو فعالیت می‌نماید. این شرکت موفق شده دستگاه آر اف فرکشنال را نیز با کیفیت و عملکرد بسیار عالی به بازار معرفی نماید. دستگاه کربوکسی تولیدی شرکت دانش بنیان ناریاتک نیز توجه بسیاری را به خود جلب نموده و توانسته مورد استقبال کاربران قرار بگیرد. شرکت دانش بنیان ناریاتک سعی دارد در زمینه تولید انواع دستگاه‌های نوین صنعتی و پزشکی تحول چشمگیری در بازار ایران به وجود بیاورد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * علامت زده شده‌اند