یکی از مشکلات شایع در افراد جامعه خصوصا زنان، مشکل بی اختیاری ادرار یا مدفوع است که به دلایل مختلفی ایجاد می شود و تاثیرات مخرب و ناگواری بر زندگی اجتماعی افراد جامعه می گذارد. این پدیده به دلایلی مانند افزایش سن و بروز پیری در افراد، بارداری و زایمان و موضوعات دیگر به وجود می آید و می تواند زندگی روزمره و عادی افراد را با اختلال مواجه سازد. این مشکل گاه تاثیر روانی ناگواری بر افراد گذاشته و حتی موجب گوشه گیری از جامعه و افسردگی در برخی افراد شده است. اگر به هر علتی با بی اختیاری ادرار و مدفوع مواجه شدید، در اولین فرصت به پزشک متخصص و فلوشیپ کف لگن مراجعه نموده و روند درمان بیماری را آغاز نمایید. این مشکل می تواند با دارو، روش های تهاجمی مانند جراحی و همچنین ورزش هایی مانند کگل درمان گردد.
یکی از روش های نوین و مدرن به منظور کنترل و درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع که در چند سال اخیر مورد استفاده قرار گرفته و کارآیی و نتایج بسیار مثبتی بر جای گذاشته است، استفاده از صندلی مگنت تراپی یا تحریک مغناطیسی (FMS) می باشد. این روش بدون نیاز به جراحی و بدون عوارض خاصی وبا بهره گیری از تحریک اعصاب ناحیه لگن می تواند این بیماری را درمان کند. برای بررسی بیشتر این روش و نتایج و مزایای آن در این مقاله با ما همراه شوید.
بی اختیاری ادرار چیست و چگونه به وجود می آید؟
وقتی که افراد در کنترل عضلات ناحیه مثانه دچار مشکل شوند، به بیماری بی اختیاری ادرار مبتلا شده و بدون آن که خود بخواهند، با نشت و یا ریزش ادرار مواجه می شوند. این مشکل خصوصا زمانی که فرد سرفه یا عطسه می کند، می خندد یا آهسته می دود، تشدید می شود. همچنین زمانی که فرد به صورت ناگهانی به استفاده از سرویس بهداشتی نیاز پیدا کند ولی نتواند به موقع خود را به سرویس برساند با این مشکل مواجه می گردد. این بیماری خصوصا در بین افراد مسن و به ویژه بانوان که دچار عوارض بارداری و زایمان شده اند، رایج می باشد و هر چند ایجاد مشکل خاصی برای سلامتی و حفظ بدن فرد نمی کند ولی برای افراد خجالت آور و شرم آور است و ممکن است موجب گوشه نشینی و دوری آنان از جامعه گردد.
زمانی که عضلات کف لگن دچار انبساط بیش از اندازه شده و عضلات به خوبی نتواند از مثانه افراد محافظت نماید، در نتیجه مثانه پایین می افتد. به دلیل فشاری که به عضلات منقبض کننده و مسدود کننده مجاری ادراری وارد می شود، عملکرد آن ها مورد خدشه واقع شده و در هنگام عطسه و سرفه ناگهانی و شدید، خنده، دویدن آهسته و سایر حرکات ورزشی و سایر فعالیت های روزانه، ادرار به صورت غیر ارادی نشت می کند. به این معضل و مشکل، بی اختیاری ادرار گفته می شود.
بی اختیاری مدفوع به چه دلایلی ایجاد می شود؟
زمانی که کنترل حرکات روده ای با مشکل مواجه شود، بی اختیاری مدفوع اتفاق می افتد. عضله اسفنکتر مسئولیت کنترل خروج مدفوع را در دستگاه گوارش بر عهده دارد. اگر این عضله نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، نشت مدفوع اتفاق افتاده و فرد دچار بی اختیاری مدفوع می گردد. همچنین در مواقعی که مدفوع بسیار روان یا بسیار سفت باشد نیز ممکن است نشت مدفوع اتفاق بیفتد. این مشکل می تواند زندگی عادی افراد را تحت تاثیر قرار داده و آن را با اختلال مواجه سازد.
درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع
روش های مختلفی برای درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع وجود دارد که افراد می توانند نسبت به وضعیت خود یکی از آن ها را انتخاب کنند. آموزش رفتاری و ادرار و مدفوع کردن طبق یک برنامه زمان بندی شده، انجام ورزش های کگل، مصرف دارو و جراحی از جمله روش های درمان این بیماری به شمار می رود. یک روش مدرن و نوین که چند سالی است برای درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع به کار می رود و توانسته به عنوان یک روش ایمن، موثر و غیر تهاجمی در درمان این بیماری خود را به اثبات برساند، بهره گیری از صندلی مگنت تراپی است. در ادامه این نوشتار در مورد چیستی و چگونگی این روش درمانی مدرن، اطلاعاتی ارائه می دهیم. پس با ما همراه شوید!
صندلی بی اختیاری چیست و چه مکانیزمی دارد؟
صندلی مگنت تراپی (FMS) یا همان صندلی بی اختیاری یک روش مدرن و نوین برای درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع است که با استفاده از امواج الکترومغناطیس در راستای بهبود این بیماری به افراد کمک می کند. در این دستگاه امواج الکترومغناطیس به عضلات کف لگن وارد شده و آن ها را دچار انقباضاتی می نماید. این فرآیند موجب می شود تا این عضلات تقویت شده و آسیب های عضلانی این ناحیه مرتفع شده و این مشکل، بهبود یابد. صندلی مگنت تراپی یک روش غیر تهاجمی و ایمن است و نیازی به عمل جراحی ندارد و برای بیماران هیچ گونه عوارض جانبی نخواهد داشت. بیمار بر روی صندلی بی اختیاری می نشیند و دستگاه با امواج الکترومغناطیس ماهیچه های کف لگن بیمار را منقبض می سازد. بیمار متوجه این انقباضات می شود و سعی می کند این انقباضات ماهیچه ای را کنترل نماید و همین موضوع به تدریج موجب می شود تا ماهیچه ها و بافت های تضعیف شده، مجددا تقویت شده و قدرت خود را بازیابند. فرآیند تحریک اعصاب لگن با استفاده از امواج الکترومغناطیس موجب می شود تا بافت عضلات کف لگن و ناحیه تناسلی حالت اولیه خود را باز یافته و مشکل افتادگی رحم در زنان نیز به صورت بسیار جزئی درمان گردد. در این روش درمانی ماهیچه های تحت امواج الکترومغناطیسی، 1 تا 50 بار در ثانیه منقبض و منبسط می شود و فرآیند تقویت ماهیچه هایی که قبلا بدون حرکت بوده و قوای اولیه خود را از دست داده بودند، به خوبی انجام شود. این اقدامات منجر به افزایش خون رسانی به بافت های فرسوده یا آسیب دیده می شود و روند بهبود و درمان عضلات کف لگن آغاز می گردد.
عملکرد صندلی مگنت تراپی چگونه است؟
برخی افراد به دلیل بالا رفتن سن و سال و همچنین زایمان طبیعی و وارد آمدن فشار به بخش لگن دچار بی اختیاری ادرار یا مدفوع می گردند. صندلی مگنت تراپی یا بی اختیاری می تواند به بهبود این افراد کمک کند. زمانی که فرد بر روی صندلی مگنت تراپی می نشیند، یک میدان مغناطیسی در اطراف بدن وی ایجاد شده و یک جریان گردابی در ناحیه کف لگن فرد بیمار تشکیل می شود. این جریان مغناطیسی از استخوان و چربی به راحتی عبور کرده و به فیبر ماهیچه ای ناحیه هدف نفوذ می کند. با ترشح استیکولن، فیبر ماهیچه ای منقبض می شود و منجر به ترمیم و بازسازی بخش های آسیب دیده عضلات می گردد. این روش درمانی کاملا غیر تهاجمی است و بدون عوارض جانبی روند بهبود افراد بیمار را تسریع می بخشد. صندلی مگنت تراپی علاوه بر بهبود بی اختیاری ادرار و مدفوع می تواند برای بهبود دردهای لگنی و همچنین افتادگی سطحی در ناحیه لگن نیز موثر بوده و عصب های آسیب دیده و بافت های تخریب شده در ناحیه لگن را بهبود بخشد.
مزایای استفاده از صندلی مگنت تراپی
صندلی مگنت تراپی به وسیله امواج الکترومغناطیسی و به روشی کاملا غیر تهاجمی، شوک های انقباضی ساده و ایمنی به عضلات ناحیه لگن وارد کرده و موجب تقویت و بازتوانی این ماهیچه ها می گردد. همچنین صندلی مگنت تراپی می تواند برای درمان افتادگی رحم جزئی و افتادگی مثانه نیز موثر بوده و بدون تحمل درد و عوارض جانبی فرد بیمار را درمان کند. از جمله مزایای صندلی مگنت تراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- این روش کاملا غیر تهاجمی و ایمن است.
- بیمار در این روش احساس درد ندارد.
- بیمار با لباس و کاملا راحت بر روی صندلی مگنت تراپی می نشیند.
- این روش نیاز به آمادگی قبلی بیمار ندارد.
- برای این روش عوارض جانبی خاصی اعلام نشده است.
- این روش نیاز به مصرف دارو به صورت مداوم ندارد.
- در این روش نیازی به استفاده از پد بهداشتی و همچنین ایمپلنت نیست.
- در طول روند درمان، بیمار می تواند حرکات عضلانی تقویت کننده را فرا بگیرد.
- این روش دارای هزینه ارزان و مقرون به صرفه ای است.
- پس از درمان به وسیله صندلی مگنت تراپی، نیاز به دوره نقاهت نمی باشد.
موارد استفاده صندلی مگنت تراپی
این روش درمانی برای افراد بیماری که دچار انواع بی اختیاری ها شده اند، کاربردی است و تا حدود 50 درصد مشکلات بی اختیاری های ادرار و مدفوع را به صورت کامل بهبود می بخشد. اگر بی اختیاری فرد بیمار بسیار شدید باشد، صندلی مگنت تراپی می تواند تا حد زیادی این معضل را درمان کرده و تا 80 درصد می تواند ثمربخش باشد.
صندلی مگنت تراپی برای خانم هایی که پس از زایمان دچار افتادگی لگن، رحم و ناحیه تناسلی شده اند نیز می تواند بهبود آفرین باشد. این فرآیند درمانی احساس ضعف و سستی عضلات ناحیه لگنی خانم ها پس از زایمان طبیعی را برطرف کرده و افتادگی های ناحیه لگن آنان را درمان می کند.
یکی دیگر از موارد استفاده صندلی مگنت تراپی، درمان دردهای لگنی، اختلالات نعوظ، بی اختیاری های پس از عمل پروستات و اختلالات جنسی نیز می باشد. این روش غیر تهاجمی، برای نوروفیزیوتراپی، بازتوانی برخی آسیب های ناشی از حرکات ورزشی و توانبخشی عصبی عضلانی نیز کاربرد داشته و کمک کننده می باشد.
تاثیر نوع و برند صندلی مگنت تراپی بر میزان درمان افراد بیمار
نوع و برند صندلی مگنت تراپی بر میزان و سرعت درمان بیماران تاثیرگذار است. برخی دستگاه ها بر اساس تکولوژی روز دنیا ساخته شده و دارای استانداردهای جهانی هستند. از جمله این دستگاه های درمانی، صندلی مگنت تراپی شرکت دانش بنیان ناریاتک است که بر اساس فن آوری روز دنیا و بر پایه یافته های علمی و تکنولوژیکی طراحی شده و در کلاس استانداردهای جهانی ساخته شده است.
صندلی مگنت تراپی تسلا تک در بازسازی و ترمیم ماهیچه ها و عضلات کف لگن بسیار موثر و چشم گیر است. این صندلی به صورت کاملا غیر تهاجمی و ایمن به منظور لیفت باسن نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این روش درمانی نیاز به بیهوشی و جراحی ندارد و به هیچ عنوان عوارض جانبی برای بیماران به همراه نخواهد داشت. مدت زمان استفاده در هر جلسه بسیار کوتاه و تنها 30 دقیقه است و بیماران از نشستن بر روی این صندلی به هیچ عنوان احساس خستگی نخواهند کرد.
صندلی مگنت تراپی تسلاتک شرکت دانش بنیان ناریاتک منجر به 19% کاهش میزان چربی و 16% افزایش میانگین جرم عضلات در ناحیه کف لگن می گردد.
شرکت دانش بنیان ناریاتک با همت تعدادی از نخبگان و دانشکندان این مرز و بوم تشکیل شده و با هدف تولید تجهیزات مدرن پزشکی و صنعتی آغاز به کار نموده است. این شرکت دانش بنیان انواع تجهیزات پزشکی و صنعتی نظیر صندلی مگنت تراپی، دستگاه پلاسما، دستگاه هایفو، دستگاه آر اف فرکشنال و دستگاه کربوکسی را مطابق استانداردهای روز دنیا تولید نموده و با کیفیت و عملکرد منحصر به فرد به بازار ارائه نموده است. افرادی که با استفاده از دستگاه های پزشکی و صنعتی شرکت دانش بنیان ناریاتک مورد درمان قرار گرفته اند، از نتیجه مثبت آن ابراز رضایت نموده اند.
سوالات متداول:
درمان با استفاده از صندلی مگنت تراپی به چند جلسه نیاز دارد؟
تعداد جلسات درمان با استفاده از صندلی مگنت تراپی با توجه به وضعیت بیماری و نظر پزشک متخصص و فلوشیپ کف لگن مشخص می شود ولی در حالت معمول در هر جلسه 30 دقیقه و هفته ای دو بار توصیه می گردد تا نتایج مورد نظر حاصل گردد. میانگین جلسات مورد نیاز برای دوره درمانی فرد 5 تا 10 جلسه تخمین زده می شود.
آیا از صندلی مگنت تراپی برای بخش های خاصی از لگن می توان استفاده کرد؟
بله. این دستگاه دارای این قابلیت است تا بر روی نقطه خاصی از لگن متمرکز شود و امواج را به همان نقطه انتقال دهد. FMS با تشکیل میدان مغناطیسی می تواند عضلات ضعیف شده مورد نظر را فعال نموده و موجب تقویت و رفع مشکلات از آن ها گردد.
آیا استفاده از صندلی مگنت تراپی درد و عوارض جانبی دارد؟
این روش درمانی بدون تماس مستقیم با پوست و عضلات صورت گرفته و تنها با استفاده از امواج الکترومغناطیس عضلات ناحیه لگنی که دچار آسیب شده اند، منقبض می شوند و با تسریع گردش خون، فرآیند بهبود بیمار آغاز می گردد. بنابراین صندلی مگنت تراپی هیچ گونه درد و عوارض جانبی برای بیماران به همراه ندارد.