بیاختیاری ادرار یک مشکل جدی در زندگی برخی از بانوان است که میتواند روند زندگی آنان را دچار اختلال نموده و به یک معضل جدی مبدل شود. بروز این مشکل میتواند مانع بزرگی در سبک زندگی این افراد بوده و مناسبات اجتماعی آنان را مختل نماید. علاوه بر ایجاد مشکل در روابط اجتماعی، بیاختیاری ادرار میتواند در روابط جنسی بانوان محدودیت جدی ایجاد نماید. ترس از بروز این مشکل در هنگام روابط جنسی و استرسهای ناشی از آن، به مرور بر سلامت روان افراد نیز تاثیرات مخربی بر جای میگذارد.
بانوانی که دچار این مشکل میشوند، سفرها و برنامههای گردشگری خود را محدود نموده یا از انجام آن ها استنکاف میکنند. عادتهای غذا خوردن و نوشیدن در این افراد نیز دچار گرگونی میشود و افراد بیمار سعی میکنند، از بسیاری خوردنیها و نوشیدنیها که قبلاً جزو علایق آنان بود از ترس بروز این مشکل خودداری نمایند. افرادی که دچار اختیاری ادرار میشوند، در محیط کار دچار استرس و نگرانی شده و راندمان کاری آنان پایین میآید.
گاهی از اوقات این مشکل بر روی کیفیت خواب و آرامش افراد بیمار نیز تاثیر منفی میگذارد به نحوی که در طول شب چند بار به دلیل شدت ادرار از خواب بیدار شده و گاه برخی از اوقات به دلیل نشت ادرار مجبور به استحمام و تعویض لباس میشوند که این موارد میتواند اختلال خواب و کمبود استراحت را در این افراد ایجاد کند. در هر صورت بیاختیار ادرار یک معضل جدی در زندگی بانوان به شمار میرود که در صورت بروز باید برای کنترل و درمان آن حتماً و با جدیت چارهاندیشی شود.
علتهای بیاختیاری ادرار در بانوان
زمانی که عضلات کف لگن در بانوان دچار ضعف و یا افتادگی گردد، مشکل بیاختیاری ادرار در آنان اتفاق میافتد. عوامل متعددی بر روی ضعیف شدن عضلات کف لگن در بانوان موثر هستند که به برخی از آن ها میپردازیم.
حاملگی و زایمان
بانوانی که زایمان طبیعی و به صورت مکرر انجام میدهند، در معرض تضعیف عضلات کف لگن و در نتیجه بیاختیاری ادرار قرار میگیرند. افزایش سن حاملگی، مدت زمان طولانی زایمان، استفاده از فورسپس در زایمان طبیعی و وزن کودک بالاتر از ۴ کیلوگرم میتواند بر روی این مشکل خصوصا بیاختیاری ادرار از نوع استرسی تاثیرگذار باشد. حاملگی مجدد و زایمان طبیعی مکرر میتواند ریسک بروز بیاختیاری ادرار را نیز بالا ببرد.
افزایش سن
افزایش سن در بانوان باعث شل شدگی عضلات و بافتهای کف لگنی شده و میتواند بیاختیاری ادرار خصوصاً بیاختیاری ادرار استرسی را موجب شود. بانوان در دهه ۷ و ۸ زندگی خود، دچار اختلالات انقباضی در مثانه شده و در این سنین بیاختیاری ادرار فوریتی در آنان شایع می شود. همچنین بروز برخی از بیماریها در سنین پیری مانند بیماریهای دیابت و فشار خون، بروز سکته یا نارساییهای قلبی و مغزی در این بانوان میتواند بی اختیاری ادرار را تشدید نماید.
اختلالات هورمونی در دوران یائسگی
بانوان میانسال در دوره یائسگی که بدن آن ها دچار تغییرات فیزیولوژی و هورمونی شده و تخمدانها تولید هورمونهای پروژسترون و استروژن را متوقف نمودهاند، ممکن است با پایان قاعدگی به بیاختیاری ادرار نیز دچار شوند.
چاقی و عدم تحرک کافی
چاقی و اضافه وزن بالا می تواند یکی از عوامل ایجاد کننده بیاختیاری ادرار در بانوان باشد. چاقی و عدم تحرک و ورزش نکردن میتواند بر روی عضلات و بافتهای کف لگن فشار زیادی وارد آورده و ریسک بی اختیاری ادرار را در این بانوان افزایش دهد. انجام حرکات ورزشی و کاهش وزن به طور ملموسی میتواند این مشکل را مرتفع نماید.
سیگار کشیدن و رژیم غذایی نامناسب
بانوانی که به سیگار کشیدن روی میآورند ممکن است دچار بیماریهای مزمن ریوی و سرفههای مزمن و مکرر شده و به بیاختیاری ادرار دچار شوند. همچنین برخی رژیم های غذایی نامناسب مانند استفاده فراوان از انواع نوشیدنیهای کافئین دار مانند چای و قهوه میتواند بیاختیاری ادرار فوریتی را تشدید نماید.
بیماریهای طبی مانند دیابت و افسردگی
برخی از بیماریها مانند دیابت و افسردگی میتوانند موجب بیاختیاری ادرار در بانوان شوند. دیابت نوع II تاثیر بالاتری نسبت به دیابت نوع I بر بروز این بیماری خواهد داشت.
بلند کردن و حمل اجسام سنگین
بلند کردن و حمل اجسام سنگین در طولانی مدت میتواند موجب ضعف عضلات کف لگن در بانوان شود. بانوانی که به دلیل شرایط زندگی یا شرایط کاری خود مجبور به بلند کردن و حمل اجسام سنگین باشند، به مرور زمان دچار تضعیف عضلات ناحیه کف لگن شده و با افتادگی مثانه، به بیاختیاری ادرار دچار میشوند.
کنترل و درمان بیاختیاری ادرار در بانوان
یکی از روشهای ایمن، نوین و غیر تهاجمی برای کنترل و درمان بیاختیاری ادرار در بانوان استفاده از صندلی مگنت تراپی میباشد. صندلی مگنت تراپی که به صندلی بیاختیاری ادرار نیز شناخته میشود، با استفاده از امواج الکترومغناطیسی عضلات ناحیه کف لگن بانوان را تقویت نموده و به عنوان راهکاری نوین و غیر تهاجمی برای کنترل و درمان بیماری بیاختیاری ادرار در بانوان شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد. بانوانی که با استفاده از صندلی مگنت ترابی به درمان میپردازند میتوانند کنترل مثانه خود را بازیافته و این عارضه را برطرف نمایند.
عملکرد صندلی مگنت تراپی در درمان بیاختیاری ادرار بانوان
صندلی مگنت ترابی با ارتعاش امواج الکترومغناطیسی، یک جریان گردابی میدان مغناطیسی در اطراف بدن بیمار خصوصاً در ناحیه کف لگن ایجاد میکند. این جریان مغناطیسی با عبور از چربی و استخوانها، به عضلات و بافت ناحیه کف لگن نفوذ نموده و منجر به انقباض فیبر ماهیچهای ناحیه کف لگن میشود. این انقباضات ماهیچهای در ناحیه عضلات کف لگن موجب بازسازی، ترمیم و رفع آسیبهای بافتی در ناحیه کف لگن میشود. یکی از مزیتهای بزرگ درمان به روش صندلی مگنت تراپی، استفاده از روشی کاملاً ایمن و غیر تهاجمی است. فرد بیمار با کمال آرامش بر روی صندلی مگنت تراپی مینشیند و امواج الکترومغناطیسی عضلات ناحیه کف لگن بیمار را بارها منقبض میسازد. این فرایند موجب تقویت بافتها و ماهیچههای تضعیف شده میگردد و فرد بیمار میتواند قدرت کنترل مثانه خود را بازیابد. درمان با استفاده از صندلی مگنت تراپی علاوه بر کنترل و درمان بیاختیاری ادرار، بر روی رفع مشکل دردهای لگنی، افتادگیهای سطحی در ناحیه لگن و همچنین درمان جزئی مشکل افتادگی رحم در بانوان نیز موثر است. با انقباض و انبساط عضلات ناحیه کف لگن برای ۱ تا ۵۰ بار در ثانیه، خون رسانی به این بافتهای آسیب دیده افزایش یافته و تقویت و روند بهبود و تقویت عضلات کف لگن آغاز میگردد. استفاده از صندلی مگنت تراپی برخلاف عمل جراحی، هیچ گونه عوارضی نداشته و بیمار نیاز به تحمل درد و گذراندن دوران نقاهت ندارد.
مزایای فوق العاده صندلی مگنت تراپی شرکت ناریاتک
شرکت دانش بنیان ناریاتک توانسته با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و با بهرهگیری از نخبگان و دانشمندان این مرز و بوم، صندلی مگنت تراپی تسلاتک در کلاس استانداردهای جهانی را تولید و روانه بازار نماید. صندلی مگنت تراپی شرکت دانش بنیان ناریاتک دارای عملکردی متمایز و فوق العاده بوده و بر روی روند درمان بیماران، تاثیرات چشمگیر و رضایت بخشی گذاشته است. این شرکت همچنین در زمینه تولید انواع تجهیزات پزشکی و صنعتی مانند دستگاه پلاسما و همچنین دستگاه هایفو همت گمارده است. دستگاه rf فرکشنال تولیدی شرکت دانش بنیان ناریاتک دارای راندمان فوق العاده و اثربخشی بسیار بالایی بوده و توانسته با انواع برندهای ممتاز خارجی رقابت نماید. این شرکت دانش بنیان در زمینه دستگاه کربوکسی نیز فعالیت نموده و این دستگاه اثربخش را به بازار ارائه نموده است. صندلی مگنت تراپی تسلا تک به میزان ۱۹ درصد در کاهش میزان چربی و ۱۶ درصد در افزایش میانگین جرم عضلات در ناحیه ماهیچههای کف لگن، راندمان ثبت نموده است. با انواع تجهیزات پزشکی و صنعتی تولید شده توسط شرکت دانش بنیان ناریاتک همواره می توان بهترین بود و رضایت حداکثری بیماران را جلب نمود.