مشخصات و ویژگی های دستگاه پلاسما | برنامه ها در 9 حوزه کالیبره شده |
---|---|
تنها دستگاه پلاسمای 4 هندپیسه موجود در مارکت جهانی | پوست و زیبایی |
تنها دستگاه در مارکت جهانی با بیش از 100 برنامه کالیبره شده | زنان و زایمان |
تنها دستگاه در مارکت جهانی با تفکیک برنامه های کالیبره شده در 9 حوزه پزشکی | دندان پزشکی |
تنها دستگاه پلاسما در مارکت جهانی با قابلیت تنظیم بر اساس طیف رنگ پوست بیمار | چشم پزشکی |
قابلیت تنظیم عمق نفوذ | زخم |
دارای هندپیس اسپارک پلاسما یا همان پلاسمای گرم | جراحی های عمومی |
دارای هندپیس پلاسمای سرد با مصرفی گاز هلیوم و هوای اتاق | فیزیو تراپی |
دارای هندپیس پلاسمای DBD ( دی بی دی ) | ارتوپدی |
دارای گواهینامه های متعدد/ صفحه تاچ 10 اینچی Full HD | جراحی پلاستیک |
ظاهر دستگاه پلاسما
پلاسما مانند جامد، مایع و گاز حالتی از ماده است و ۹۹ درصد عالم هستی را در برگرفته است. امروزه علم پلاسما به عنوان علم گداخت هسته ای راه حل بعدی پژوهشگران برای مشکل تولید انرژی شمرده میشود. دما و انرژی بالا از مشخصههای مهم گداخت است اما در دهه اخیر این علم وارد ورطه صنعت نیز شده است. خواص منحصر به فرد پلاسما، محققان را بر آن داشته که از آن در کاربردهای روزانه بشر نیز استفاده کنند. امروزه پلاسما به عنوان یک علم جدید در حوزه پزشکی وارد شده است و دانشمندان بسیاری با توجه به خواص پلاسما در این زمینه فعالیت کرده اند. پلاسما گاز یونیزهای است که شبه خنثی است و رفتار جمعی دارد و به عنوان حالت چهارم ماده شناخته میشود.
هنگامی که دما افزایش می یابد، انرژی مولکول ها زیاد میشود و حالت ماده را تغییر میدهد. انرژی زیاد مولکول ها منجر به جداسازی اتمهای گازی و در نهایت آزادسازی ذرات باردار، الکترونها و یون های باردار مثبت می شود به تعریفی دیگر ناحیهای که شامل الکترون و یون های مثبت در حال تعادل است پلاسما گفته میشود. اما در واقع پلاسما شامل ذرات باردار ( الکترونیون ها) ، اتم ها و مولکولهای برانگیخته رادیکال های آزاد، اتمهای فعال و فوتونهایی است که وجود این عوامل در فضای پلاسما می تواند خواص متفاوتی را برای آن تعریف کند.
توانایی ایجاد انواع مختلف پلاسما جزو مواردی است که هر دستگاهی نمیتواند این قابلیت را داشته باشد و این امر ممکن است به دلیل عدم رعایت فرکانس مناسب، عدم قرار گرفتن صحیح الکترودها کنار هم و یا اعمال ولتاژ نامناسب باشد، به طور کلی با توجه به نحوه قرار گرفتن الکترودها در کنار هم میتوان انواع مختلف پلاسما از جمله بالاسمای تخلیه سد دی الکتریک، پلاسما تخلیه الکتریکی و پلاسماسرد اتمسفری را ایجاد کرده پس پلاسما گاز یونیزه و شبه خنثی است که رفتار جمعی دارد به عنوان حالت چهارم ماده شناخته میشود. زمانی که به سمت تشکیل پلاسما می رویم انرژی زیاد مولکولها منجر به جداسازی اتم های گازی و در نهایت آزادسازی اتمهای بارداری الکترونها و یونها میشود. این ویژگی پلاسما باعث میگردد هنگام برخورد با سطوح مختلف خواص فیزیکی و شیمیایی سطح تغییر پیدا کند. پلاسما نیز به انواع مختلفی تقسیم میگردد .
اگر هنوز از معجزه دستگاه آر اف فرکشنال اطلاعی ندارید، حتما در صفحه مخصوص این دستگاه درمورد آن مطالعه کنید.
پلاسما گرم به وسیله ایجاد شکل خاصی از اختلاف پتانسیل زیاد بین سطح پوست و الکترود به وجود می آید، با وجود دمای بالای پلاسما اسپارک فقط میکروبرن روی سطح پوست ایجاد میگردد و به لایه های زیرین پوست منتقل نمی شود، به همین دلیل کاربردهای زیادی در پزشکی دارد. به طور کلی پلاسما گرم یک جریان پلاسما بر روی بافت های بیولوژیکی تولید و واکنش های مخصوص انعکاسی ایجاد می کند. با استفاده از این توانایی کاربردهای زیادی برای پلاسما تعریف گردیده است. سلول های بدن به صورت ذاتی نسبت به عبور جریان از خود مقاومت نشان می دهند. هنگامی که این الکترون های سرشار از انرژی به سطح بافت بدن میرسند سلول ها تبخیر شده و ایجاد میکرو برن می کند .
نکته: تنها یکی از چندین کاربرد دستگاه کربوکسی رفع تیرگی دور چشم است. ما در صفحه مخصوص این دستگاه اطلاعات کاملی را درمورد آن ارائه دادیم.
این نوع پلاسما در نتیجه اعمال اختلاف پتانسیل بالا به جریان گاز بی اثر مانند هلیوم یا آرگون که در حال عبور از نازل پلاسما جت است ایجاد میشود. از آنجایی که دمای پلاسما جت در حدود دمای اتاق است به آن پلاسما سرد گفته میشود. جریان گاز یونیزه شده در این پلاسما حاوی الکترونها و یونها و گونههای فعال بسیاری میباشد که تا کنون در کاربردهای پزشکی مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از ویژگیهای پلاسما سرد از بین بردن میکروبها بدون آسیب زدن به بافت پوستی میباشد.
در طی اثر پلاسمای سرد گونههای متنوع مانند رادیکالهای هیدروکسیل، گونههای واکنش پذیر اکسیژن از طریق چند مکانیزم روی میکرو ارگانیسم ها اثر میگذارد مکانیزم فیزیکی الکتروپوراسیون، بمباران ذرات باردار و اشعه فرابنفش که باعث آسیب به DNA میشود و همچنین با شکست پیوندهای شیمیایی در میکروارگانیسمها باعث نابودی آنها میشود .
مکانیزم شیمیایی واکنشهای حاصل از گونههای واکنش پذیر و رادیکالهای آزاد مکانیزم زیستی آسیب به DNA و غشا سلولی Dielectric Barrier Discharge) DBD) این نوع پلاسما در نتیجه اختلاف پتانسیل بالا به الکترودی که توسط یک لایه دی الکتریک پوشانده شده است بین سطح دی الکتریک و سطح زیستی مانند پوست ایجاد میشود.
به دلیل وجود سد دی الکتریک روی الکترود، پلاسمای ایجاد شده در این حالت نیز افزایش دمایی ندارد و با دمای اتاق مواجه هستیم. این نوع پلاسما نیاز به جریان گاز نداشته و گاز آرگون یا هلیوم به صورت محبوس در یک محفظه وجود دارد که با یونیزه کردن مولکولهای هوا، تولید ازون و همچنین گونههای فعال بسیاری ایجاد میکند. لایههای دی الکتریک نقش اساسی در جلوگیری از جرقههای حاصل از تخلیه را دارند. با اعمال ولتاژ بالا بین دو الکترود یک میدان الکتریکی بین آنها ایجاد میشود که اگر این میدان به اندازه کافی قوی باشد گاز محصور شده توسط الکترودها یونیزه میگردد و در نتیجه پلاسما تشکیل میشود این انرژی خاصیت درمانی دارد و یک پاسخ موثر برای درمان زخمهای مزمن و همچنین اختلالات عفونی و التهابی پوست است.
این نوع پلاسما مکانیزمی مشابه پلاسما سرد دارد که توضیحات آن بیان شده است. تفاوت عمده این پلاسما در دستگاه پلاسمارت استفاده از کمپرسور هوا به جای کپسول هایی مانند هلیوم یا آرگون است .
با استفاده از کمپرسور هوا شما بدون نیاز به کپسول مصرفی می توانید به صورت نامحدود از ازون تولید شده توسط این تکنولوژی بهره مند شوید.
تخلیه الکتریکی ایجاد شده بین سوزن و سطح بافت موجب تشکیل پلاسما و بخار شدن بافت می گردد. این ویژگی منحصر به فرد باعث استفاده از تکنولوژی پلاسما در زمینه های مختلف پزشکی شده است. هنگامی که پلاسما به یک بافت برخورد می کند در صورت دارا بودن توان مناسب، صرفا نقطه مورد نظر را به بخار تبدیل کرده و حرارت به بافت های مجاور منتقل نمی شود. به همین دلیل در صورت ایجاد میکروبین های مناسب با الگوی کاربردی در یک بافت پوستی باعث کاربرد های زیادی در پزشکی می گردد، از جمله این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برطرف کردن چین خوردگی های اطراف ناحیه آنال پلاسما سرد نیز به دلیل ویژگی های متمایز خود کاربردهای زیادی در پزشکی دارد. این گازهای یونیزه شده ترکیبی از الکترون و یون های فعال می باشند و می توانند میکروارگانیسم ها و پاتوژن های سطح هدف را از بین برده و با افزایش جذب سطحی موجب چسبندگی بیشتر شوند. از جمله کاربرد های پلاسما سرد در پزشکی به موارد زیر می توان اشاره کرد :