پوکی استخوان یک آسیب استخوانی جدی به شمار میرود که میتواند زندگی عادی افراد را با مشکلات زیادی مواجه سازد. این عارضه در ابتدای شروع خود، دارای نشانه خاصی نمیباشد و حتی ممکن است فرد از آغاز بروز این مشکل استخوانی اطلاع پیدا نکند. زمانی که تراکم استخوانی در بدن افراد شروع به کاهش یافتن کند و قدرت و استحکام استخوانها کاهش یابند، فرد دچار پوکی استخوان گردیده است. همان طور که میدانید بافتهای استخوانی همانند سایر بافت های بدن در حال رشد هستند. اگر در زمانی میزان تولید بافت جدید استخوانی از میزان از بین رفتن بافتهای قدیمی استخوانی، کم تر شود فرایند پوکی استخوان در فرد آغاز شده است.
این معضل میتواند به تدریج منجر به کاهش تراکم استخوانی فرد شده و قدرت استخوانها را تحت تاثیر خود قرار دهد. هرچند که پوکی استخوان به خودی خود نشانه خاصی ندارد و برای افراد دردناک نیست. ولی این عارضه میزان شکنندگی استخوان را افزایش میدهد و فرد با کوچکترین سانحه یا برخوردی دچار شکستگی استخوان میشود که بسیار دردناک و آزار دهنده است. از جمله استخوانهای بدن که در معرض پوکی استخوان قرار میگیرند میتوان به ستون مهرهها، دندهها، لگن، زانو و مچ دست اشاره کرد. از بین این استخوانها ایجاد شکستگی در استخوانهای ستون فقرات در افرادی که دچار پوکی استخوان شدهاند بسیار رایج است. بهتر است پیش از دچار شدن به پوکی استخوان ازآن پیشگیری کرد. فعالیت های ورزشی منظم، تغذیه مناسب و مصرف مواد غنی از کلسیم می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. اگر هم با نشانه های پوکی استخوان مواجه شدید حتما در اولین فرصت به فکر درمان آن بیفتید تا علاوه بر بهبودی از گسترش آن جلوگیری کنید.
عوامل موثر در عارضه پوکی استخوان
عوامل متعددی می تواند زمینه ساز پوکی استخوان باشد. در ادامه این نوشتار به برخی از این عوامل می پردازیم:
افزایش سن
یکی از عواملی که بر روی عارضه پوکی استخوان موثر است افزایش سن میباشد. افراد پیر نسبت به افراد جوانتر ریسک بالاتری نسبت به عارضه پوکی استخوان دارند.
جنس افراد
جنسیت افراد نیز میتواند در ابتلای آنان به پوکی استخوان موثر باشد. زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند.
سابقه خانوادگی
سابقه خانوادگی وجود پوکی استخوان میتواند بر روی ابتلای سایرین موثر باشد. برخی افراد که در اقوام درجه یک خود شامل پدر، مادر، برادر و خواهر خود سابقه ابتلا به پوکی استخوان وجود داشته باشد، میتوانند در معرض ابتلا به این عارضه قرار بگیرند.
نژاد افراد
نژاد افراد میتواند بر میزان ابتلای پوکی استخوان آنان موثر باشد. تحقیقات نشان داده افراد دارای نژاد سفید پوست و همچنین افراد دارای نژادهای موجود در قاره آسیا بیش از سایرین در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند.
جثه و اندام افراد
افرادی که دارای جثه و اندام کوچکتری هستند نسبت به افرادی که اندام و جثه بزرگتری دارند، ساخت و تراکم استخوان کمتری داشته و بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار میگیرند.
تاثیر صندلی مگنت تراپی بر پیشگیری و درمان پوکی استخوان
صندلی مگنت تراپی با استفاده از امواج الکترومغناطیسی و با شیوهای کاملاً غیر تهاجمی و ایمن میتواند بر روی رشد استخوان موثر بوده و تراکم استخوانی را در افراد افزایش دهد. امواج الکترومغناطیسی ناشی از مگنت تراپی موجب بهبود فرایند خون رسانی به بافت استخوانی میشود و بافت استخوانی جدید شکل میگیرد. این فرایند علاوه بر ترمیم و بازسازی بافت استخوانی میتواند بر روی کاهش التهاب و درد ناشی از پوکی استخوان تاثیرات مثبتی بر جای نهاده و روند درمان و بهبود بیماران را تسریع نماید. از جمله نواحی بدن که مگنت تراپی میتواند در درمان پوکی استخوان در آن بخش موثر واقع شود، ناحیه ستون فقرات است که بیش از سایر بخشها در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد.
میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط مگنت تراپی می تواند چگالی استخوانی این بخش و سایر اندامهای بدن را بهبود بخشیده و از پیشرفت پوکی استخوان و شکستگی استخوان ها جلوگیری و پیشگیری نماید. یکی دیگر از نواحی بدن که میتواند با استفاده از مگنت تراپی مورد درمان قرار بگیرد، زانو میباشد. با توجه به این که زانو یک مفصل عمقی بوده و باید وزن افراد را تحمل کند، پیشگیری از پوکی استخوان در آن بسیار مهم و حیاتی میباشد. از امواج مغناطیسی ناشی از مگنت تراپی میتوان برای درمان در ناحیه زانو نیز بهره برد. مگنت تراپی میتواند، در صورت شکستگی در ناحیه زانو به جوش خوردن آن ناحیه کمک نموده و روند بهبودی را تسریع بخشد. همچنین از مگنت تراپی علاوه بر درمان پوکی استخوان می توان برای درمان التهاب و ورم زانو، درمان آسیب رباط صلیبی، درمان آسیب مینیسک، درمان کپسول مفصلی و تسریع در بهبود پس از جراحی زانو نیز بهره برد.
تعداد جلسات لازم برای مگنت تراپی
به طور کلی میزان پیشرفت پوکی استخوان و یا میزان آسیب وارده به استخوانها و همچنین نظر پزشک معالج میتواند بر روی تعداد جلسات لازم برای مگنت تراپی تعیین کننده باشد. معمولاً هر جلسه مگنت ترابی حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم دارد. فرد بیمار خیلی راحت بر روی صندلی مگنت تراپی مینشیند یا روی تخت دراز میکشد و با استفاده از هند پیسهای مگنت تراپی، فرایند درمان بر روی وی آغاز میشود. مگنت تراپی به هیچ عنوان عارضه جانبی به همراه ندارد و با درد نیز همراه نیست. گاهی اوقات افراد در حین مگنت تراپی انقباضاتی را در بافتهای عضلانی خود احساس میکنند. حضور در چند جلسه متوالی مگنت تراپی میتواند بر روند بهبودی پوکی استخوان و همچنین افزایش تراکم استخوانی افراد موثر باشد.
صندلی مگنت تراپی شرکت دانش بنیان ناریاتک
شرکت دانش بنیان ناریاتک توسط تعدادی از نخبگان این مرز و بوم تاسیس شده و بر روی تولید دستگاههای صنعتی و پزشکی متمرکز شده است. صندلی مگنت تراپی تسلا تک تولیدی شرکت دانش بنیان ناریاتک دارای نشان استاندارد بوده و کارایی بالایی از خود نشان داده است. این دستگاه که در کلاس استانداردهای جهانی تولید و ارائه شده، در روند بهبودی بیماران بسیار موثر بوده و رضایت آنان را کسب نموده است. شرکت دانش بنیان ناریاتک در زمینه تولید دستگاه پلاسما و همچنین تولید دستگاه هایفو فعالیت میکند. دستگاه کربوکسی که توسط این شرکت دانش بنیان تولید شده بسیار کاربردی و تاثیرگذار بوده و مورد استقبال واقع شده است. شرکت دانش بنیان ناریاتک دستگاه آر اف فرکشنال را نیز با کیفیت و کارایی منحصر به فرد تولید نموده و به بازار داخلی ارائه نموده است. شرکت دانش بنیان ناریاتک تصمیم دارد در زمینه تولید انواع دستگاههای پزشکی تحول چشمگیری در داخل کشور به وجود بیاورد.