بی اختیاری ادرار در مردان و راه های کنترل و درمان آن
درمان بی اختیاری ادرار در مردان

بی‌اختیاری ادرار در مردان یکی از مسائلی است که باعث بروز مشکلات و محدودیت های شدید در طول زندگی برخی افراد می‌شود. بی‌اختیاری ادرار در مردان به نشت و یا ریختن ادرار به دلیل عدم کنترل مثانه گفته می‌شود که می‌تواند به دلایل مختلفی در مردان ایجاد گردد. بروز این بیماری می‌تواند کیفیت زندگی مردان را تحت تاثیر خود قرار داده و زندگی فردی و اجتماعی آنان را با اختلال مواجه نماید. کاهش اعتماد به نفس، محدودیت در مراودات اجتماعی و فشار روحی و روانی تنها بخشی از مشکلاتی است که این بیماری می‌تواند برای افراد به همراه داشته باشد.

مردانی که دچار این مشکل می‌شوند، گاه در سبک زندگی خود تغییرات جدی مشاهده می‌کنند. این افراد در رفت و آمد و میهمانی‌های خانوادگی و دورهمی‌های دوستانه، فعالیت‌های ورزشی و پیگیری تناسب اندام، مسافرت و حضور در کمپ‌های گردشگری و حتی در محیط کار و فعالیت روزانه دچار محدودیت و استرس ناشی از بیماری بی‌اختیاری ادرار شده و این بیماری می‌تواند شرمندگی و خجالت زدگی و ناراحتی‌های عاطفی را در آنان به وجود آورد.

اما توجه به این نکته ضروری است که بی‌اختیاری ادرار در مردان یک بیماری شایع پزشکی است که به روش‌های مختلف قابل کنترل و درمان می‌باشد. مهم این است که در ابتدای بروز این مشکل با جدیت تمام برای کنترل و درمان کامل این بیماری اقدامات لازم از طرف فرد بیمار یا اطرافیان وی صورت پذیرد. تشخیص صحیح و به موقع این بیماری و درمان مناسب، ایمن و بدون عوارض آن می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد و ارتقای سبک زندگی آنان کمک شایانی نماید.

بی اختیاری ادرار در مردان

انواع بی‌اختیاری ادرار در مردان

مردان در طول زندگی خود ممکن است به دلایل مختلفی دچار بی‌اختیاری ادرار گردند. انواع بی‌اختیاری ادرار در مردان را می‌توان این گونه برشمرد:

بی‌اختیاری ادراری استرسی

این گونه بی‌اختیاری زمانی اتفاق می‌افتد که فشار و استرس بر مثانه مردان افزایش یافته و موجب نشت و یا ریختن ادرار آنان گردد. از جمله این فشارها می‌تواند سرفه، عطسه شدید، خنده ناگهانی، حمل اجسام سنگین و یا فعالیت‌های ورزشی باشد.

بی‌اختیاری ادراری فوریتی

این نوع بی‌اختیاری ادرار زمانی در مردان اتفاق می‌افتد که فرد به صورت ناگهانی و به صورت اضطراری نیاز به دفع ادرار پیدا می‌کند. در هنگام بی‌اختیاری ادراری فوریتی فرد ممکن است که به دلیل شدت ناگهانی و زیاد ادرار، نتواند خود را به موقع به توالت برساند.

بی‌اختیاری ادراری مختلط

زمانی که فرد به صورت ترکیبی دچار بی‌اختیاری استرسی و فوریتی گردد، به بی اختیاری ادراری مختلط دچار شده است. این فرد در برخی از اوقات به دلیل استرس و فشار وارد به مثانه دچار نشت ادرار می‌شود و یا گاهی اوقات به صورت فوریتی نیاز به دفع ادرار پیدا می‌کند.

بی‌اختیاری ادراری سرریز

این حالت از بی‌اختیاری زمانی رخ می‌دهد که در هنگام دفع ادرار، مثانه فرد به طور کامل تخلیه نشود و مقداری از ادرار درون مثانه باقی بماند. این فرد پس از حرکت ممکن است دچار نشت ادرار شود. بی‌اختیاری سرریز معمولاً به دلیل انسداد مسیرهای ادراری و یا ضعف عضلات مثانه اتفاق می‌افتد.

بی‌اختیاری عملکردی

زمانی که فرد بیمار دچار محدودیت‌های حرکتی و یا اختلالات شناختی شود به دلیل بروز مشکلات فیزیکی یا ذهنی نمی‌تواند به موقع دفع ادرار خود را انجام دهد و دچار بی‌اختیاری ادراری عملکردی می‌گردد.

دلایل بی‌اختیاری ادرار در مردان

مردان به دلایل مختلفی دچار ناتوانی در کنترل مثانه و بی‌اختیاری ادرار می‌شوند. این مشکل به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد که در ادامه نوشتار به برخی از آن ها اشاره می‌شود.

بی اختیاری ادرار

مشکلات پروستات در مردان

مشکل پروستات در مردان از جمله بزرگی پروستات و یا آسیب‌های ناشی از جراحی پروستات می‌تواند عامل بی‌اختیاری ادرار در این افراد گردد. مشکلات پروستات در مردان می‌تواند اغلب موجب بی‌اختیاری ادرار فوریتی و یا بی‌اختیاری ادرار سرریز شونده گردد.

عفونت‌های ادراری

بروز عفونت‌های ادراری در مردان می‌تواند یکی از عوامل ایجاد بی‌اختیاری ادرار گردد. هرچند که عفونت‌های ادراری در مردان نسبت به زنان بسیار کمتر است ولی یکی از عوامل التهاب و تحریک مثانه در مردان بوده و می‌تواند بی‌اختیاری ادرار را در این افراد باعث شود.

مشکلات روان شناختی

برخی از عوامل و مشکلات روان شناختی می‌تواند بروز بی‌اختیاری ادرار را در مردان باعث شده و حتی تشدید نماید. اضطراب و استرس می‌تواند از جمله عوامل و مشکلات روان شناختی در بروز این بیماری تلقی شود.

افزایش سن در مردان

افزایش سن مردان و ورود به دوران کهنسالی یکی از عوامل بروز بی‌اختیاری ادرار در آنان است. با افزایش سن و بروز پیری در مردان عضلات کف لگنی دچار تضعیف شده و همچنین با کاهش ظرفیت مثانه قدرت کنترل ادرار در این مردان کاهش یافته و موجب بی‌اختیاری ادرار در آنان می‌گردد.

حمل اجسام سنگین

مردانی که به دلیل شرایط شغلی و یا سبک زندگی خود ناچار به حمل اجسام سنگین به صورت مداوم هستند، ممکن است به مرور زمان به بی‌اختیاری ادرار دچار شوند. این افراد دچار ضعف در ناحیه عضلات کف لگنی و افزایش فشار بر روی مثانه خود شده و با بروز سرفه و یا عطسه و هنگام حمل اجسام سنگین دچار نشت ادرار می‌گردند. همچنین برخی از مردان دچار افتادگی مثانه شده و به همین علت، دچار این بیماری می‌شوند.

سیگار کشیدن و استفاده از دخانیات

استفاده بیش از اندازه از انواع دخانیات و کشیدن سیگار می‌تواند یکی از عوامل بروز بی‌اختیاری ادرار در مردان باشد.

چاقی و اضافه وزن زیاد

یکی از عواملی که می‌تواند موجب بی‌اختیاری ادرار در مردان شود، چاقی و اضافه وزن بیش از اندازه است. به دلیل افزایش وزن زیاد، به مثانه این افراد فشار زیادی وارد شده و عضلات اطراف مثانه دچار ضعف می‌گردد. با کوچکترین فشار و استرس بر مثانه، ممکن است این افراد دچار بی‌اختیاری و نشت ادرار گردند.

سبک غذایی نامناسب

مردانی که سبک غذایی نامناسب و تحریک کننده مثانه دارند، در معرض بی‌اختیاری ادرار قرار می‌گیرند. مصرف زیاد و افراط در مواد کافئینی مانند قهوه و چای، مصرف الکل و همچنین غذاهای اسیدی می‌تواند بی‌اختیاری ادرار را در مردان تشدید نماید.

وجود سابقه خانوادگی

افرادی که در اعضای نزدیک خانواده خود فرد دچار بی‌اختیاری ادرار خصوصا از نوع بی اختیاری ادراری فوریتی داشته باشند، بیشتر از سایرین ممکن است دچار بی‌اختیاری ادرار شوند.

اختلالات عصبی

برخی از مشکلات و اختلالات عصبی در مردان همانند بیماری‌هایی از قبیل پارکینسون، اسکلروز چندگانه یا بیماری ام اس، آسیب‌های نخاعی، بروز تومور مغزی و سکته مغزی می‌تواند عامل بروز بی‌اختیاری ادرار در آنان شناخته شود.

صندلی بی اختیاری یا مگنت تراپی

کنترل و درمان بی‌اختیاری ادرار در مردان

یکی از روش‌های نوین، ایمن و غیر تهاجمی در درمان بی اختیاری ادرار در مردان استفاده از صندلی مگنت تراپی یا همان صندلی بی‌اختیاری می‌باشد.

صندلی مگنت تراپی با استفاده از امواج الکترومغناطیس عضلات کف لگن را دچار تحریک و انقباض می‌نماید. این فرآیند موجب تقویت این عضلات شده و به تدریج آسیب‌های وارده به آن ها رفع می‌گردد. امواج الکترومغناطیسی صادر شده توسط صندلی مگنت تراپی دارای نتایج بسیار دقیق و کاربردی بوده به نحوی که بافت‌ها و عضلات ناحیه کف لگن در مردان را به حالت اولیه باز می‌گرداند. مکانیزم این فرایند به این صورت است که این امواج الکترومغناطیس موجب انقباض و انبساط ماهیچه برای ۱ تا ۵۰ بار در ثانیه شده و ماهیچه‌هایی که حالت خود را از دست داده و یا بی‌حرکت شده‌اند، مجدداً تقویت شده و عملکرد خود را بازیابی می‌کنند.

بیماری که بر روی صندلی مگنت تراپی می‌نشیند، به خوبی این انقباضات را در عضلات ناحیه کف لگن خود احساس می‌کند. این فرایند موجب می‌شود تا فرد بیمار انقباضات عضلات ناحیه کف لگنی خود را کنترل نموده و بتواند بر مشکل بی اختیاری ادرار خود فائق آید. صندلی مگنت تراپی موجب خون رسانی بیشتر به بافت‌ها و عضلات تضعیف شده می‌شود که به تقویت این عضلات و کنترل و رفع بیماری بی‌اختیاری ادرار می‌انجامد. ویژگی مهم استفاده از صندلی مگنت تراپی، استفاده از روش غیر تهاجمی و کاملاً ایمن است که نیاز به هیچ گونه عمل جراحی و بیهوشی ندارد.

مزایای صندلی مگنت تراپی شرکت دانش بنیان ناریاتک

شرکت دانش بنیان ناریاتک با برخورداری از متخصصان و دانشمندان علمی کشور و با بهره‌گیری از آخرین فناوری و تکنولوژی روز دنیا، توانسته صندلی مگنت تراپی تسلا تک در کلاس استانداردهای جهانی و با ویژگی‌های منحصر به فرد را تولید و روانه بازار نماید. صندلی مگنت ترابی شرکت دلنش بنیان ناریاتک کاملا ایمن، مدرن و غیر تهاجمی بوده و هیچ گونه عوارض جانبی برای بیماران به همراه نخواهد داشت. همچنین عملکرد و راندمان این دستگاه بسیار بالا بوده و حداکثر رضایت بیماران را ثبت نموده است. صندلی مگنت تراپی تولید شده توسط شرکت دانش بنیان ناریاتک تا ۱۹ درصد در کاهش میزان چربی و ۱۶ درصد در افزایش میانگین جرم عضلات در بخش بافت‌ها و ماهیچه‌های کف لگنی تاثیرات مثبت به همراه دارد. شرکت دانش بنیان ناریاتک در زمینه تولید سایر تجهیزات و دستگاه‌های صنعتی و پزشکی همچون دستگاه پلاسما و نیز دستگاه هایفو فعالیت می‌کند. شرکت دستگاه آر اف فرکشنال را نیز با کیفیت و راندمان بسیار بالا تولید نموده و در زمینه تولید دستگاه کربوکسی نیز فعال می‌باشد. شرکت دانش بنیان ناریاتک قصد دارد تحول چشمگیری در زمینه تولید انواع تجهیزات پزشکی و صنعتی در کشور ایجاد نموده و نیاز داخلی را از دستگاه‌های پزشکی کارآمد مرتفع نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * علامت زده شده‌اند